مراحل اجرای سندبلاست
سندبلاست یک روش پردازش مخرب برای سطح مواد است. با استفاده از ذرات ریز شن و ماسه ساینده، سطح مواد را تحت تأثیر قرار می دهد و باعث می شود سطح فرورفتگی های دانه ای ایجاد کند و یک سطح مه آلود به وجود می آید. سپس سطح آن را خورده و به از بین بردن زنگ زدگی، از بین بردن لایه اکسید کننده، تنش زایی، تنظیم ضریب اصطکاک، تنظیم دقیق، چسبندگی زیاد، زیباسازی، مه زدگی و بهبود سطح مواد کمک می کند.
مزایا و معایب استفاده از سندبلاست چیست؟
این فرآیند انفجار امکان پردازش سطح فلز، پلاستیک، شیشه یا سنگ را فراهم می کند.
با توجه به اثر انفجار ساینده، این فرآیند انفجار می تواند هم برای تمیز کردن و هم برای از بین بردن مواد استفاده شود.
این بدان معناست که حتی می توان قطعات کاملاً زنگ زده را از نظر اقتصادی کاملاً تمیز کرد.
این باعث افزایش طول عمر محافظت سطح بعدی می شود.
البته این نکته را هم باید در نظر گرفت که استفاده غیر ایمن از سندبلاست نیز می تواند معایبی نیز به همراه داشته باشد.
هم چنین هزینه های دفع ماده انفجار آلوده که به طور معمول قابل پردازش مجدد نیست، در سندبلاست نامطلوب می باشد.
مراحل اجرای سندبلاست
مرحله اول سندبلاست:
در اولین مرحله فرآیند سندبلاست ابتدا باید به طور دقیق مشخص شود چه نوع ذرات ساینده و چه مدل از تجهیزات برای اجرای کامل سندبلاست مورد نیاز است. این مرحله از اهمیت زیادی برخوردار است، چرا که راندمان تمیزکاری و آماده سازی سطح به دقت سندبلاست در اولین مرحله بستگی دارد. همچنین نوع و ابعاد ماده ساینده و تجهیزات اصلی مانند سایز نازل در این مرحله تعیین می شود. پس از بررسی موارد فوق، سطح باید شستشو داده شود. پس از اطمینان از ایمنی فردی و کاری در محیط سندبلاست، ساینده مناسب انتخاب شود و مخزن سندبلاست با این مواد پر گردد. انواع ساینده ها می توانند اکسید آلومینیوم، قلع، کاربید سیلیکون، دانه های شیشه ای، پلاستیک، شن، ماسه و … باشند.
مرحله دوم سندبلاست:
مرحله دوم در سندبلاست، تکمیل کننده مرحله اول است و شامل موارد زیر می شود: محیطی که برای اجرای سندبلاست انتخاب شده است باید بازرسی شود و هر گونه ظرف یا دستگاه اضافی از ان قسمت خارج گردد؛ تنها لوازمی باید در محیط کار وجود داشته باشند که جزو تجهیزات جانبی سندبلاست محسوب می شوند. شیلنگ ها باید در جای خود محکم شوند و اطمینان حاصل شود که مخزن، بست ها و سایر محفظه ها کاملاً بسته هستند. قبل از آغاز به کار، سطوح ظریف تر باید از دسترسی برخورد ساینده ها دور نگه داشته شوند؛ این کار از وارد شدن آسیب های جدی به سطح جلوگیری می کند.
مرحله سوم سندبلاست:
اکنون نوبت به شروع سندبلاست است! پس از آماده سازی تجهیزات کاری و ایمنی فردی، با اطمینان می توان سندبلاست را آغاز نمود. به یاد داشته باشید که تجربه و مهارت، لازمه یک سندبلاست دقیق و عالی است. کمپرسور را روشن کرده و فشار هوا را مطابق با استاندارد تنظیم نمایید. نازل را با زاویه مشخص به سمت سطح گرفته و در فاصله مناسب، سندبلاست سطح را انجام دهید.